unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Över hundra nya lägenheter planeras i Dalsjöfors

Foto: Krook & Tjäder

Över 100 nya lägenheter planeras vid Brackåsskogen mitt i centrala Dalsjöfors. Det planeras för lägenheter, villor och radhus och en ansökan om planändring har lämnats in.

– Vi vill göra någonting som är bra för Dalsjöfors. Brackåsskogen har diskuterats länge, det är centralt och lättåtkomligt från olika håll och gott om busshållplatser. Bra kommunikationer är viktigt när man bor utanför centralorten, säger Dalsjöforsbon Leo Mäkinen till BT.

De tidiga skisserna är förslag och visar tolv huskroppar med sammanlagt 108 lägenheter i varierande storlek. Husen, som består av två smala huskroppar, är i dagsläget fem till sex våningar höga.