GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Olika hantering kring information om covid-19 på boenden

     Borås • Publicerad 3 juli 2020
     .
     .
     Foto: Sanna Tedeborg

     Det skiljer sig åt mellan kommunerna kring hur öppna de är med information om huruvida det finns coronasmitta inom äldreboenden och hemtjänst berättar P4 Sjuhärad. Tre av fem kommuner i Sjuhärad vill inte lämna ut information om det finns smitta inom äldreomsorgen.

     I Borås har man dock valt att vara transparent och både de boende och anhöriga till boende får information kring om det finns smitta på boendet. I Mark får endast anhöriga till den som smittats information. De menar att de inte vill skapa oro och ryktesspridning.

     Anna EngströmSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.