Nu kan polisstudenterna få högskoleexamen

.
Foto: Jan Pettersson

Högskolan i Borås inrättar polisiärt arbete som ett nytt huvudområde vilket innebär att utbildningen nu ger en högskoleexamen.

– Det blir ett bevis inom högskolevärlden och i övriga samhället att det är hög kvalitet i utbildningen. För oss studenter innebär det en möjlighet till vidareutbildning och på sikt kunna skapa en kandidatexamen. Att alla kurserna ger riktiga högskolepoäng blir också ett sätt att öka anseendet för polisutbildningen i Borås och förmår kanske ännu fler att söka, säger studenten Thomas, som i höst påbörjar fjärde terminen och som också företräder Polisförbundets studerandeförbundsregion Borås, i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare erbjuder Linnéuniversitetet i Växjö, Umeå universitet och Malmö universitet högskoleexamen i Polisiärt arbete med 120 högskolepoäng inom huvudområdet.

Möjlighet att erhålla högskoleexamen omfattar samtliga studenter på Polisprogrammet. Nuvarande studenter samt de som börjar hösten 2020 kommer dock att behöva ansöka om validering av sina studieresultat mot högskolepoäng. Från VT 2021 är högskolepoäng automatiskt en del av kursplanerna.

Läs mer

Nyheter

Bilbränder på Sjöbo

Två bilar brann.

Nyheter

Trafikolycka utanför Borås

Två fordon inblandade.

Nyheter

Hundvalp försvunnen i Borås

Har varit borta sedan i lördags.

Nyheter

Stora Coop utrymt efter brandlarm

Kunderna fick lämna butiken.

Nyheter

Gymnasieutbildning i Borås läggs ner

För få sökande.

Nyheter

Många nedfallna träd efter söndagens storm

Landade på balkonger.