Misstänktes ha slagit och hotat sina döttrar - frias

.
.
Foto:Johan Valkonen

En man i 50-årsåldern åtalades av Borås tingsrätt för grov fridskränkning efter att hans döttrar berättat att han slagit dem och hotat dem under en längre tid.

Mannens tre döttrar flyttade till honom för fyra år sedan, då hade de inte träffat honom sedan de var små och de hade inte haft mycket kontakt med honom. Döttrarna har under tiden de bott med pappan haft kontakt med socialtjänsten för att få ett eget boende då de inte vill bo med pappan. Det är också konstaterat att mannen lider av psykisk ohälsa och enligt döttrarna har han ett alkoholmissbruk, vilket mannen nekar till.

I september i år kallades polisen till mannens bostad efter att en granne ringt dem. Döttrarna uppgav då att de under lång tid blivit utsatta för brott från mannen. De visade också upp en luftpistol som mannen enligt åtalet hotat en av döttrarna med.

Döttrarna har sagt att deras pappa blir aggressiv när han druckit alkohol. De har berättat att han hotat med att döda dem och att han slagit dem. De säger att de är rädda för honom och att de gömt alla knivar hemma.

Mannen nekar till att han skulle ha slagit eller hotat barnen utan säger att hans barn vill honom illa.

Tingsrätten konstaterar att målsägande lämnat trovärdiga berättelser. men friar dock mannen då döttrarna inte kunnat ge några tydliga exempel på när mannen slagit dem eller hotat dem. De har heller inte kunnat precisera när det ska ha hänt. Därför kan det inte anses vara ställt utom rimligt tvivel att mannen gjort sig skyldig till brotten.