Männen stal från sin arbetsgivare - så blev domen

Arkivbild.
Foto: Jan Pettersson

Fyra män dömdes idag för att ha stulit varor från en detaljhandelsföretag inom hemelektronikbranschen i Borås.

Alla fyra ska tidigare varit anställda på företaget och misstänks ha stulit varor från företaget medan de jobbade där. Detta uppdagades efter att företaget upptäckte ett stort svinn på deras lager och en utredning startade.

En av männen är i 40-årsåldern och döms för grov stöld och ska ha stulit bland annat en dator, gräsklippare, högtryckstvätt och flera olika typer av högtalare. Han erkänner grov stöld och får villkorlig dom med 200 timmar samhällstjänst.

En av de andra männen som är i 35-årsåldern döms för stöld av normalgraden för att ha stulit en iphone och resväska till värde av nästan 7 000 kronor av företaget och även han erkänner brottet och säger i förhör att det var på grund av missnöje mot sin arbetsgivare. Han döms till villkorlig dom och 60 dagsböter å 300 kronor.

Den tredje mannen är i 40-årsåldern och åtalades för att ha stulit hemelektronik för värde av 29 208 kronor men tingsrätten bedömer att det inte går att bevisa att mannen skulle ha stulit från sin arbetsgivare. Däremot har stulna varor som de andra männen stulit från företaget hittats i mannens bostad. Mannen döms därför för häleri. Han får villkorlig dom och ska betala 40 dagsböter å 150 kronor.

Den fjärde mannen är i 35-årsåldern och åtalades för att ha stulit bland annat flera TV-apparater och borrmaskiner. Mannen erkänner att han tagit två TV-apparater och en router och döms till stöld av normalgraden. Han får villkorlig dom och 100 dagsböter å 220 kronor.

Männen uppger att de inte samarbetat.