unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Konstverk sätts upp vid vägarbete i Borås

Sarah Moles är en av konstnärerna.
Sarah Moles är en av konstnärerna.
Foto: Barzan Dello

Ett omfattande arbete pågår på Torggatan i Borås. Det är Borås Energi och Miljö som fram till i slutet av november ska byta ut de gamla fjärrvärmerören från 1960-talet i gatan. I väntan på att gatan ska stå redo kommer lokala konstnärer nyttja platsen till sina kreativa och konstnärliga uttryck.

Enligt Borås Energi och Miljö ska Sarah Moles, Alfred Johansson, Jonathan Sendborn, Oskar Lydén och Douglas Boucherie påbörja artisteriet av sina tavlor för att sedan hänga upp dem längst med avspärrningsstaketet. Syftet med projektet är att skapa en levande stadsmiljö under hela ombyggnationen.

– Borås är känt för sin konst och kreativitet och vi tycker projektet känns väldigt härligt och ”Boråsigt”. I dessa tider känns det dessutom extra viktigt att se på alla möjligheter för att skapa en levande stadsmiljö, säger Caroline Wallin, Cityledare på Borås City.

Konstverken kommer sedan att auktioneras ut via Borås Citys sociala medier till förmån för välgörande ändamål.