GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Konflikten med Västtrafik: Fortsatt låst läge

     Borås • Publicerad 5 oktober 2018
     Foto: BORAS TIDNING

     I onsdags gick Västtrafik ut med ett pressmeddelande som handlade om att taxibolaget som utför färdtjänst och sjukresor; Kronan Grupp och Kronan Transport, vägrar köra sina resor efter att Västtrafik sagt upp deras avtal. Detta gjorde att ett 100-tal bilar som på avtal utför resor åt Västtrafik försvann.

     Två dagar senare är läget fortfarande låst men Västtrafik jobbar på att täcka upp för de förlorade fordonen, det berättar Borås Tidning.

     – Vi håller på att få ordning på detta och jobbar med akuta lösningar fram till helgen. Vi har täckt upp cirka 80 procent av Kronans fordon i regionen, men det är fortfarande lite problem i Marks kommuns, säger Mikael Olsson, enhetschef leverans på Västtrafik, till BT.

     Under torsdagen meddelade Västtrafik Kronan Grupp AB att samtliga avtal sägs upp.

     – Vi tolkar deras beteende och handling som att samtliga 29 avtal är hävda. Vad som händer nu vet vi inte mer än att det startar en juridisk process, säger Mikael Olsson.

     Anna EngströmSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.