GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kommunen fick nog efter negativa Tiktok-trenden om Borås – ”Vill visa hur fint det är”

Borås trendar stort på videoappen Tiktok där staden porträtteras som ett ställe där det finns demoner, kyrkor som brinner och svarta hål. Borås stad fick nog och ville därav gå till motattack med en egen video.
Borås • Publicerad 17 september 2022
Borås stads stadsdirektör Svante Stomberg visar upp Borås i ett positivt ljus i deras nya video.
Borås stads stadsdirektör Svante Stomberg visar upp Borås i ett positivt ljus i deras nya video.Foto: Tiktok

För den som är en aktiv Tiktok-användare har man den senaste tiden kunnat se videor som sprids på kyrkor som brinner, svarta hål och demoner som alla har en gemensam nämnare – de ska förekomma i Borås.

Ofta rubriceras videorna med ”Vad sker i Borås” eller ”Bara i Borås”.

Men ingen av de videorna som postas har egentligen någon koppling till Borås utan är tagna från andra sammanhang.

Borås stad tyckte att det blev väl negativt med Boråssnacket och publicerade en egen Tiktok under torsdagen.

– Vi har spelat in en lite film från staden och visat upp hur fint och bra det faktiskt är här. Det är ett antal platser här, högskolan och skulpturer. Vi vill visa att vi har mycket fint här som vi vill visa upp här också, säger Svante Stomberg, stadsdirektör för Borås stad, till P4 Sjuhärad.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.