GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Underskott på svenska jordgubbar i Borås: ”Mycket mindre i år”

Inför midsommar kan några bli utan svenska jordgubbar på matbordet. Det finns nämligen en stor brist på varan i nuläget.
Borås • Publicerad 23 juni 2022 • Uppdaterad 23 juni 2022

Det gäller att vara snabb i fall man vill ha svenska jordgubbar till midsommarfirandet, det menar grossister i landet, enligt SVT Nyheter.

Roger Lundberg driver Skestaboá gårdsbutik i Dalsjöfors där han bland annat tillhandahåller svenska färdigpackade jordgubbar. Han har märkt av bristen på svenska jorgubbar, särskilt färdigpackade.

– I fall det räcker till alla är mycket tveksamt, säger han till BT.

Några andra som har begränsat utbud på svenska jorgubbar är Ica Maxi i Borås.

– Det är mycket mindre i år. Men vi tror vi har så vi klarar oss. Det är en viktig produkt, säger Jesper Hedell, butikschef till BT.

I fall de tar slut menar butiken att de även har belgiska jordgubbar.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.