GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

JUST NU: Flera av Systembolagets hyllor ekar tomma i landet

Nästa vecka är det midsommar. Nu står flera av hyllorna på landets Systembolag tomma och det är främst varubrist på vin, framför allt mousserande, samt vissa spritsorter, rapporterar Sveriges radio Ekot.
Borås • Publicerad 17 juni 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Anders Robertsson

Anledningen är att ett antal av Systembolagets leverantörer har problem med sin distribution.

– Det är några av våra leverantörer som anlitar samma distributör som har leveransproblem. Det beror på att den här distributören inte har tillräckligt mycket folk på lagret. Men det finns också problem i Sverige och i övriga världen när det gäller chaufförer och lastbilar, säger Sara Norell Murberger, ansvarig för sortiment, inköp och varuförsörjning på Systembolaget, till Sveriges radio ekot.

Problemen med leveranserna kan beröra butiker i hela landet. Det är oklart hur länge problemen kan kvarstå.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.