unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jill Johnson efter kritiken: ”Ni som aningslöst vräker ur er, ni borde skämmas”

.
.
Foto: Lena Gunnarsson

Under förra veckan blev det officiellt vilka artister och konstnärer som fått ta del av regeringens krispaket som ska hjälpa när kulturarbetare förlorar inkomst i och med coronapandemin. Totalt får 1 936 kulturarbetare stöd och en av dem är Jill Johnson, som får 50 000 kronor, det gäller även artister som Daniel Adams-Ray, Sabina Ddumba och Magnus Betnér. Men Jill Johnson är den som fått mest kritik för att hon fått ta del av stödet. Under söndagen lade Sjuhäradsartisten upp ett inlägg på Instagram där hon möter kritiken hon fått.

”Jag skäms inte. Jag bidrar till samhället och har gjort det sen jag var tonåring. Jag har inte sökt vare sig ett stipendium eller bidrag tidigare, och jag hoppas innerligt att jag aldrig mer ska behöva söka något. Att bli tilltalad som en människa som ”tar från bättre behövande” är otroligt smärtsamt, när så mycket jag vill stå för är att just vara en människa som bidrar. Ni som aningslöst vräker ur er, ni borde skämmas”, skriver hon.