Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Gymnasieskolan i Borås har digitalt öppet hus

     .
     .
     Foto: Sanna Tedeborg

     Nu har niondeklassarna i Borås fått sina preliminära gymnasiesvar, men coronaviruset har ställt till det när det gäller att få hälsa på, på sina framtida skolor. På LBS Kreativa gymnasiet i Borås arrangerar man därför digitalt öppet hus på tisdag 21 april.

     – När vi började inse att vi inte kommer kunna ha några öppet hus i vår så ville vi hitta en annan lösning så vi sa att vi kör ett livesänt öppet hus. Såhär kan elever ändå besöka oss och lyssna på lärare så att de kan känna sig trygga och bekväma inför att de ska börja hos oss, säger Cecilia Rigert, rektor på skolan.

     Livestreamen börjar klockan 18 och hittas via skolans hemsida eller via deras facebook-sida. Förutom att framtida elever och föräldrar kan sitta hemma istället för att åka till skolan, så kommer det fungera ganska mycket som ett vanligt öppet hus.

     – Alla våra inriktningslärare kommer att presentera och prata om sina olika inriktningar och elever som går på skolan kommer att berätta om hur det är att gå på skolan och varför de valt LBS och sitt program och inriktning, säger rektor Cecilia Rigert.

     Skolan kommer också att lägga ut digitala rundvandringar av skolan för dem som vill se hur det ser ut i lokalerna.

     Cecilia Rigert ser fram emot att bjuda in eleverna via video och hyllar lärarna som snabbt anpassat sig och hittat lösningar.

     – Ingen har valt den här situationen utan vi tänker nytt och vi har hyfsat snabbt fått hitta en lösning som ändå känns bra. Vi tycker att detta ska bli roligt. Även om allt med corona ställt mycket på ända. För några veckor sedan fick vi ställa om hela undervisningen till digitalt och fjärrundervisning och det gick fantastiskt bra och personalen är otrolig.

     LBS Kreativa gymnasiets rektor Cecilia Rigert.
     LBS Kreativa gymnasiets rektor Cecilia Rigert.
     Foto: Sanna Tedeborg