unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gota Media storsatsar med 25 nya tjänster – ska locka yngre läsare

Boine Gepertz, vd för Gota Media
Boine Gepertz, vd för Gota Media
Foto: Mariell Dahlström

Gota Media, där varumärken som BoråsDLY.se, Smålandsposten, Barometern och Borås Tidning ingår, storsatsar på journalisten och läsaraffären. Redaktionerna i koncernen stärks med 25 journalisttjänster, samtidigt som det görs en mångmiljonsatsning på fortbildning av befintlig personal.

Satsningen möjliggörs genom det goda resultat som Gota Media uppnått under år 2020, bland annat genom en stark tillväxt i prenumerationsintäkter. Tidningskoncernen investerar totalt 40 miljoner kronor i nya kompetenser och fortbildning, fördelat över tre år.

– Den enskilt största investering som företaget gjort vid sidan av tidigare tryckeriinvesteringar och ett bevis på den framtidstro som ägarna känner, säger Gota Medias vd Boine Gepertz.

Ett viktigt mål i satsningen är att öka andelen yngre läsare. Alla rekryteringar som görs ska kunna motiveras mot den ambitionen: Att stärka journalistiken riktad mot målgruppen 25-40 år.

– Vi ser en stark tillväxt bland yngre läsare i de digitala kanalerna, men inser att vi måste göra ännu mer för att utveckla innehåll och läsupplevelse, säger Stefan Eklund, chefredaktör på Borås Tidning.

Det blir ungefär 25 nya journalister, både gemensamma spetskompetenser och lokala reportrar. Anställningarna ska ses som förtida rekryteringar till de luckor som uppstår vid pensionsavgångar och andra naturliga avgångar de närmaste åren, vilket i förlängningen betyder att Gota Media till år 2025 ska vara tillbaka på samma numerär som i dag.

– En så här stor och bred nyrekrytering ger oss en fantastisk möjlighet att göra de omställningar som behövs för att nå nya läsargrupper. Det gör att vi kan agera proaktivt i den generationsväxling som pågår, säger Kristina Bingström, chefredaktör på Smålandsposten, i ett pressmeddelande.

Läs mer

Tjuvar stal från lastbil i Viared

Nyheter. Upptäcktes av chauffören.
Tjuvar stal från lastbil i Viared

Modebutiken lämnar lokalen i centrala Borås

Borås. Ytterligare en modebutik stänger.
Genrebild på Borås stad.

Man häktad för grov våldtäkt mot barn

Nyheter. ”Slutskedet av utredningen”.
Man häktad för grov våldtäkt mot barn

Smittskyddsläkaren manar till skärpning

Coronavirus. Måste axla ansvar för att stävja utvecklingen.
Genrebild.

Ett Boråsbolag i konkurs

Nyheter. Företaget bildades för ett par år sedan.
Ett Boråsbolag i konkurs