Gängkriminella gick till attack i Borås

Efter flera år inom restaurangbranschen ville Örjan Hvass byta karriär.
Barndomsdrömmen fick styra valet.
– Jag stortrivs som polis, säger den före detta kebabförsäljaren. Polis, polisbil, blåljus.
Efter flera år inom restaurangbranschen ville Örjan Hvass byta karriär. Barndomsdrömmen fick styra valet. – Jag stortrivs som polis, säger den före detta kebabförsäljaren. Polis, polisbil, blåljus.
Foto:Anders Johansson

Förra veckan blev en hundförare attackerad av en stor grupp människor på Hässleholmen i Borås. Enligt Borås Tidning stod hundföraren och höll koll på ett par polisbilar under tiden som en patrull gjorde en husrannsakan i en lägenhet när 15-20 personer plötsligt kom fram. De omringade hundföraren och attackerade honom.

– Det var en rätt så kraftig attack och han slog larm. Det är givetvis ingen rolig upplevelse när man blir så trängd och det är klart att man blir rädd i en sådan situation, säger Peter Apelqvist, stationsbefäl vid polisen i Borås, till Borås Tidning.

Flera polisenheter kom till platsen och hundföraren ska inte ha fått några fysiska skador i samband med händelsen rubriceras som våldsamt upplopp. Flera personer har suttit frihetsberövade och enligt uppgifter till BT ska ett antal av de som har pekats ut för att ha varit inblandade ha en mycket stark koppling till det kriminella gänget på Hässleholmen/Hulta. Läs mer här.