unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fyra frihetsberövade efter skottlossningen i centrum

Foto: Karin Asmundsson

Den 11 september i år klev en maskerad man in på en frisörsalong och avlossade ett flertal skott. En 25-årig frisör träffades i benet men måltavlan ska ha varit en gängmedlem som befann sig som kund i salongen.

Efter närmare 500 förhör och andra utredningsåtgärder har fyra personer nu gripits. Männen greps under onsdagen efter att ett antal husrannsakningar i Boråsområdet genomförts.

Männen, som är i 17-25-årsåldern, var sedan tidigare anhållna i sin frånvaro misstänkta för försök till mord och medhjälp till försök till mord.

– Hur misstankarna mot männen ser ut eller vad det var som ledde fram till mitt beslut att anhålla dem i sin frånvaro kan jag av utredningstekniska skäl inte gå in på, säger kammaråklagaren Martin K Svensson till BT.

Det finns flera personer i utredningen som kan komma att gripas framöver.