unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Frekvensförändringar för tv – avbrott och störningar i sändningarna

Foto: Mats Lundqvist

Den 6 oktober genomför Teracom frekvensförändringar för tv. Under dagen mellan klockan 10.00 och 18.00 kommer det vara avbrott och störningar i tv-sändningarna, vilket påverkar hushåll i bland annat Borås, Falköping, Ulricehamn, Tranemo, Svenljunga och Herrljunga. Frekvensomläggningen berör alla hushåll som bor i det berörda området och tar emot tv via marknätet med en vanlig TV-antenn. Det gäller både de som enbart tittar på fri-tv-kanaler och de som har betal-tv-abonnemang via Boxer.

– Det är viktigt att vi koordinerar vår frekvensplan med Norges och Danmarks pågående utrymningar av sina respektive 700 MHz-band. Därför har vi förberett frekvensomläggningen under lång tid. Vi kommer givetvis att göra allt vi kan för att det ska påverka tittarna i så liten utsträckning som möjligt, säger Gunnar Bergman, Operativ chef på Teracom AB.

Fastighetsägare med centralantenn, eller den som ansvarar för tv-nät som nyttjar marknätets tv-signaler, behöver ändra i mottagningscentralen så att marknätets programutbud kan tas emot efter frekvensomläggningen, står det i ett pressmeddelande.

Boende i hushåll med kabel-tv, som tittar via satellit eller iptv berörs inte av förändringen.