unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Företaget planerar hundratals nya bostäder i Borås

Foto: SBB

Fastighetsbolaget SBB, Samhällsbyggnadsbolaget, har fått ett positivt planbesked och planerar för bostäder på Norrmalm i Borås.

Bolaget detaljplanerar ungefär 40 000 kvadratmeter BTA i anslutning till befintligt bostadsområde inom Liljeberget. Även boende för äldre och annan kommunal service kommer att utvecklas.

– Vi är oerhört glada att kommunen tagit ett viktigt steg på vägen att utveckla Norrmalm. Vi ser fram emot ett nära samarbete med kommunen i kommande planläggning av bostäder, trygghetsboende och annan kommunal service, säger Krister Karlsson, vice vd Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, i ett pressmeddelande.

"Förtätningen överensstämmer med översiktsplanen. Området gränsar till naturområden och den nya bebyggelsen kommer att anpassas till befintliga miljöer och de öppna ytor som finns mellan husen”, skriver företaget.

SBB har planer på 500 bostäder, vilket är nästan dubbelt som många som finns i området idag.