GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Föreningen som vill göra nätterna tryggare i Borås

     Borås • Publicerad 18 november 2018
     Arkivbild.
     Arkivbild.
     Foto: Anton Hedberg

     Borås Tidning skriver om den ideella föreningen No2crimes, som bedriver nattvandring och nu vill etablera sig i Borås.

     – Målet är att få ihop 20-30 engagerade personer, och vi samarbetar gärna med väktare och polis, säger Daniel Rudquist, från No2crimes till BT.

     Föreningen startade tidigare i år i Malmö, och man vill jobba med att förebygga brott bland annat genom nattvandringar och föreläsningar.

     – Det verkar ske ganska mycket grejer nu, i exempelvis Fristad sparkade man nyligen sönder bänkar och annat. Hade det funnits vuxna på plats hade en sådan sak kanske kunnat förhindras, fortsätter Rudquist.

     Boråspolisen känner ännu inte till att No2crimes planerar etablera sig i Borås.

     – Vi samarbetar gärna med nattvandrare men vill första ha reda på syftet. En förutsättning är också att den aktuella organisationen har dialog och samverkan med Borås stad, säger Anders Cronehag, kommunpolis i Borås.

     Sebastian BourghardtSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.