unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Elev var inte i skolan på flera år – kommunen och rektor får ny kritik

Foto: Johanna Eriksson

En högstadieelev i Borås gick inte i skolan på tre år. I våras kritiserades Borås stad och en rektor på grund av detta och nu får de ytterligare kritik av Skolinspektionen. Skolan bedöms inte ha vidtagit tillräckliga åtgärder för att hjälpa eleven.

"Skolinspektionen ser allvarligt på att elevens problematiska skolsituation fortsätter och att Borås kommun och ansvarig rektor inte tagit sitt ansvar fullt ut för att säkerställa att eleven får sin rätt till utbildning tillgodosedd”, står det i beslutet.

– De har missuppfattat en del saker som vi redan har gjort. Vi försöker komma till eleven och ha motiverande samtal, så någonstans har det blivit fel. Det enda vi inte gjort är att vi inte pratat direkt med eleven, säger rektorn på skolan till BT.