Efterlysningen: Superhjältar i Borås

Foto: Fredrik Malmlund

Under 2019 kommer flera större arrangemang äga rum i Borås. Bland annat U20 EM i friidrott, Borås Pride och Släktforskardagarna. Till detta söker man nu volontärer, eller superhjältar som Borås TME skriver i ett pressmeddelande.

– Det är många stora evenemang, friidrotten är något av det största vi gjort i Borås med 1.500 tävlande från 51 nationer. Vi räknar med att det kommer krävas drygt 400 ideella krafter, fördelat ungefär 50/50 på tävlingsfunktionärer och volontärer. Vår rekryteringskampanj bygger på superhjältetemat, ögonbindeln och manteln är givetvis med glimten i ögat, men hjältar och till och med superhjältar är verkligen vad volontärerna är, det vill vi att de ska känna redan från den dagen de ansöker, säger Marita Curran, projektledare Borås TME i pressmeddelandet.

Arbetet med volontärsdatabasen Team Borås startades redan 2013 inför SM i friidrott samma år. Sedan dess har den fungerat både som en rekryterings- och kommunikationsplattform för volontärer till en lång rad evenemang i Borås.