GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Dessa restriktioner kvarstår från och med 15 juli

     Sverige • Publicerad 15 juli 2021
     Statsminister Stefan Löfven.
     Statsminister Stefan Löfven.
     Foto: Peter Åklundh

     Torsdag 15 juli inleds fas 3 i regeringens plan för hur de råd och restriktioner som har införts med anledning av pandemin ska avvecklas.

     Även om kvadratmeterbegränsningen som avgjort hur många personer som får vistas på till exempel ett köpcentrum eller gym lyfts, så måste butiker och likvärdiga aktörer även i fortsättningen se till att vidta åtgärder som förhindrar trängsel.

     Vad gäller allmänna sammankomster och offentliga tillställningar ska sällskap hålla minst en meters avstånd till andra grupper även i fortsättningen.

     Avstånd ska även hållas när man nyttjar kollektivtrafik. Vid minsta symptom eller sjukdomskänsla ska man helst avstå från att åka.

     Fas 4 i avvecklingen planeras att inledas i september.

     Isabelle HaagSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.