Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     De skärpta råden för länet förlängs - ”situationen är allvarlig”

     .
     .
     Foto: Tomas Nyberg

     Under torsdagen beslöt sig Smittskydd Västra Götaland, i samråd med Folkhälsomyndigheten, att förlänga de skärpta råden för länet.

     Den 29 oktober beslutade FHM om skärpa allmänna råd i länet. Nu är råden förlängda till och med den 13 december.

     Smittskyddsläkare Thomas Wahlberg ser att smittspridningen i Västra Götaland ökar i en oroväckande fart. Han uppmanar till att ta de skärpta råden på största allvar.

     – Varje dag blir hundratals människor smittade och några av dem kommer att bli allvarligt sjuka. Det går åt fel håll nu och vi måste alla känna ansvar för det. Samtidigt kan vi alla göra skillnad om vi följer råden. Det gäller mig, det gäller dig och det gäller alla andra människor vi har omkring oss. Situationen är allvarlig, säger Thomas Wahlberg.

     .
     .
     Foto: Västra Götalandsregionen

     Antalet nya positiva fall har nu ökat sex veckor i rad. Under vecka 46 rapporterades 4 192 nya fall i Västra Götaland.

     Även behovet av sjukhusvård för covid-19 ökar. Idag, torsdag 19 november kl. 10:00, vårdades totalt 220 personer på sjukhusen i Västra Götalandsregionen, varav 32 på intensivvårdsavdelning.

     Se videon för en snabb sammanfattning om vad som gäller under de skärpta restriktionerna.