unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Coronasmittad boråsare nekades covid-taxi - ”uppfyllde inte kriterierna”

     Akutmottagningen på Säs.
     Akutmottagningen på Säs.
     Foto: Johan Valkonen

     BT rapporterar om en coronasmittad boråsare som var inne på sin åttonde dag med hög feber och andra dag med kräkningar. Utöver dessa symptom hade han även problem med ofrivilliga rörelser, käkarna och tungan domnade bort och sluddrade när han pratade.

     Efter att ha vårdats på Säs uppfyllde han inte kriterierna för att få åka covid-taxi hem.

     Mannen ska flera gånger ha bett om att få åka covid-taxi hem, då hans sambo också är smittad samt höggravid och därför inte är i skick att hämta honom.

     – De rycker på axlarna och säger att han inte uppfyller kriterierna för det. De säger till honom att han är smittfri. Det reagerade jag på eftersom det står i alla papper man får att man måste vara feberfri i alla fall 48 timmar. Dessutom fick han ju åka covid-taxi både till och från Säs dagen innan. Jag förstår inte överhuvudtaget, säger sambon till BT.

     Läs mer på BT.