unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Brandvarnare i container orsakade utryckning

Brandbil
Brandbil
Foto: Per Magnusson

En brandvarnare hade slängts i en container på Sjöbo. Det orsakade en utryckning av räddningstjänsten på måndagen. Ja, alltså att brandvarnare låg där och larmade.

– Det var en granne som ringde in och trodde sig höra en brandvarnare. När vi kom dit hörde vi ljudet men kunde inte lokalisera det, säger Peter Nilsson, styrkeledare på platsen till BT.

Efter att drönare hade kollat av platsen samt att patrullerna kolla i trapphusen hittade de till slut orsaken till larmet.

– Då gick vi ett varv och hörde hur ljudet studsade mellan husen. Då visade det sig att brandvarnaren låg i en container utomhus. Någon hade slängt den där, säger Nilsson.