GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Boråsbon blir Sverigechef på välgörenhetsorganisationen

     Borås • Publicerad 3 juli 2021
     Tomas Fransson och Stefan Sonesson.
     Tomas Fransson och Stefan Sonesson.
     Foto: Mercy Ships

     Stefan Sonesson, som sedan 25 år tillbaka bor i Borås, blir ny Sverigechef för den internationella välgörenhetsorganisationen Mercy Ships svenska verksamhet. Han har sin yrkesmässiga bakgrund inom privata näringslivet och har i många år arbetat som vd och marknadschef inom RKV Gruppen.

     Mercy Ships äger och driver världens största sjukhusfartyg och bistår de fattigaste människorna i världen med gratis sjukvård och utbildning.

     – Jag är glad och hedrad över förtroendet att få gå in i rollen som Sverigechef för Mercy Ships som gör en fantastisk insats för tusentals utsatta människor i Afrika. Tillsammans med alla hängivna volontärer och gåvogivare kommer vår organisation och jag fortsätta kämpa för att ge ännu fler människor möjlighet till professionell och gratis sjukvård – och nytt hopp, säger Stefan Sonesson, som blir Sverigechef för Mercy Ships den 1 juli.

     Stefan Sonesson efterträder Tomas Fransson, som nu lämnar sin chefspost för att arbeta som volontär på Africa Mercy och senare blir Finance Director på Global Mercy.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.