Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Boråsbolaget gjorde mångmiljonmiss i deklarationen

     Borås energi och miljö missade att ta upp 370 miljoner kronor i underskott och avskrivningar i 2018 års deklaration. Skatteverket har beslutat att ge bolaget ett skattetillägg på 30 000 kronor för oriktiga upplysningar.

     Enligt BT ska bolaget ha missat att föra upp 350 miljoner i så kallat rullande underskott från föregående år. Enbart 2018 års underskott togs upp. Eftersom det upptäcktes har det inte fått någon reell ekonomisk betydelse men det finns brister i företagets interna kontrollsystem. Bolaget ska också ha gjort för låga avskrivningar för mark och byggnader, sju istället för 27 miljoner kronor, och ha redovisat moms och arbetsgivaravgifter för försäljningen av parkeringstillstånd, samt för leasingbilar på ett felaktigt sätt.