GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Boråsarna besteg Kebnekaise - på inlines

     Borås • Publicerad 5 augusti 2019
     Foto: Privat

     Niclas Karlsson, Niklas Jonsson, Martin Andersson och Andreas Carlson från Borås har känt varandra i många år. De brukar genomföra spännande resor och har korsat Öland på längdskidor under sommaren, bestigit Hallandsåsen på rullskridskor och försökt ta sig från Borås till Ulricehamn på kontorsstolar.

     I sommar valde de att bestiga Sveriges högsta berg, Kebnekaise, på inlines. Berget är över 2 000 meter högt men kompisgänget lyckades.

     – Det är ganska tufft att bestiga Kebnekaise men vi ville vara lite tuffare och därför gjorde vi det på inlines. Vi skulle upp dit till vilket pris som helst och gav allt vi hade, säger Niklas Jonsson till Aftonbladet.

     Det tog ungefär åtta timmar att komma upp och fem timmar att åka ner. Bland annat ska de ha haft hjälp att ta sig nerför med en stjärnlapp.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.