GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Boråsare utnyttjar kryphål i vaccineringen - ”djungelns lag råder”

     Borås • Publicerad 7 april 2021
     Genrebild.
     Genrebild.
     Foto: Lars-Göran Rydqvist

     BT rapporterar att Sjuhäradsbor, bland annat boråsare, har upptäckts utnyttja ett kryphål i vaccineringen mot covid-19.

     Halland har kommit längre i massvaccineringen än Västra Götaland. Det digitala bokningssystemet som finns hos 1177 tar inte hänsyn till var en person är folkbokförd eller vilken vårdcentral en tillhör. Därför är det möjligt för alla personer som är 69 år eller äldre att boka vaccinering i Halland, exempelvis i Varberg.

     I Västra Götaland fokuserar fortfarande vårdcentralerna på de som är 75 år och äldre.

     – Jag känner själv tre personer som har tagit chansen i Varberg. Djungelns lag råder när alla vill ha vaccinet, men jag kommer inte utnyttja kryphålet för egen del, säger en BT-läsare i 70-årsåldern till BT.

     Ansvariga på regionerna ber nu allmänheten att inte utnyttja detta kryphål, utan att vaccinera sig i sin egen region.

     Isabelle HaagSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.