Boråsare blev av med plånbok på konsert - fick tillbaka den över 20 år senare

Jennifer Ellinge, arkivbild.
Foto: Mia Höglund

GT skriver om Boråsaren Jennifer Ellinge, som 1997 var i London för att se en konsert med favoritbandet Oasis. Kvällen fick dock ett tråkigt slut då hon glömde kvar sin plånbok i en väska under stolen.

– Jag märkte det på tunnelbanan, så jag fick planka för att ta mig hem. Som tur var hade jag passet hos en kompis, så jag kunde åka tillbaka till Sverige, men jag gjorde det utan pengar och plånbok, säger Jennifer Ellinge till GT.

Men för några dagar sedan ringde hennes bank, de hade nämligen fått ett paket innehållande Jennifers plånbok. I paketet fanns hennes plånbok med bankkort kvar tillsammans med biljetten till konserten och ett brev från en kvinna som Jennifer ringde upp under torsdagen.

– Hon berättade sedan att hennes barn hittat plånboken på ett tåg i södra England. De hade sedan försökt leta upp mig, men det var svårt på den tiden. Så hon la plånboken i en byrålåda, säger Jennifer Ellinge.

Plånboken kom fram vid en städning, och hittade efter 21 år hem till Jennifer igen.

– Allt fanns kvar. Det var som ett tidsdokument. Det är helt sjukt. När jag fick tillbaka allt var det som att tiden rullade tillbaka. Jag minns ångesten över att vara i London och inte ha några pengar. – Nu ska originalbiljetten ramas in. Det står att den kostade 19 pund, biljettpriserna har gått upp lite sedan dess, säger Jennifer Ellinge till GT.