Boråsare bakom världens minsta webbshop

Marcus Bergman och Maria Trapp.
Foto: Sanna Tedeborg

Boråsaren Marcus Bergman och göteborgaren Maria Trapp har lanserat en egen e-handel, med ett nytt koncept, de kallar det för "världens minsta webbshop". Det är deras företag Galantus som är bakom projektet One Dear Things och konceptet går ut på att endast sälja en produkt i taget, tills den är slut och på så sätt göra köparen mer medveten om masskonsumtionen och hållbarhet, berättar de för Ehandel.se.

Maria Trapp har jobbat inom bergmaterialindustrin och som teknikkonsult inom samhällsbyggnad. Marcus Bergman har en bakgrund inom ekologisk bomullsodling. Han har även varit hållbarhetschef på en av svensk modekedja.

Deras första produkt är ett bäddset finns i en upplaga på cirka 2000 produkter, och först när den sålt slut kommer de att sälja en ny produkt. Kunden kan följa textilen som bäddsetet är gjort av från början till leverans.

– Med våra erfarenheter från textilindustrin ville vi också visa omvärlden hur många produktionssteg en textilprodukt går igenom och på så vis förklara varför textilier är värdefulla, och få folk att tänka till innan de handlar, säger Marcus Bergman till Ehandel.se.