Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Borås stad kan vinna pris

     Foto: Anton Hedberg

     Varje år genomförs kommunrankingen Sveriges miljöbästa kommun av tidningen Aktuell Hållbarhet med syftet att mäta kommunernas ambition och aktivitet på miljöområdet.

     Den 11 maj lanseras årets rankning och nu har kommunerna som har chans att vinna i respektive kategori (storstäder och storstadsnära kommuner, större städer och kommuner nära större och mindre städer/tätorter och landsbygdskommuner) presenterats.

     Borås är finalist i kategorin ”Större städer och kommuner nära större stad", tillsammans med städer som Jönköping, Eskilstuna, Karlstad och Umeå.

     Rankningen består av en nyligen genomförd enkät där 81 procent av kommunerna har svarat på 24 frågor som rör allt från transporter till livsmedel och stadsplanering. Resultatet sätts sedan samman med aktuell data från ett flertal olika källor, bland annat från Vattenmyndigheten, SCB, Kolada, SKR, RUS och Avfall Sverige.