GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Borås: Inflationen stiger – då får pensionärer snåla på smörgåspålägg

När inflationen rusar börjar pensionärer att snåla in på smörgåspåläggen. Det är en trend som märkts av på delikatessdisken på en Ica-butik utanför Borås, rapporterar P4 Sjuhärad.
Borås • Publicerad 21 juni 2022

– Det vi kan se är ju att många stamkunder som vanligtvis köper två olika smörgåspålägg nu bara köper ett, för att det har blivit så dyrt helt enkelt. Det handlar om den vanliga påläggsskinkan också, inte bara de dyra lufttorkade ostarna och så, säger Emma Eliasson, som arbetar i en delikatessdisk på en Ica-butik utanför Borås, till P4 Sjuhärad.

Hon fortsätter:

– Vi ser ju att vi säljer mindre antal artiklar medan kanske försäljningen prismässigt ligger bra till. Men det är ju tack vare att priserna stigit också. Det är trist att se helt ärligt. Istället för att välja sina två pålägg får man välja en utav dem.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.