GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Borås: Här är stans nya restaurang – satsar på populär nationalrätt

Borås har fått en ny restaurang som satsar på Hawaiis nationalrätt – populära poké bowls.
Borås • Publicerad 19 september 2022
Foto: Lars-Åke Green

På Österlånggatan vid Carolikyrkan finns det ett flertal restauranger. Men ägaren till nya restaurangen Aloha Poké trotsar konkurrensen och öppnar nytt.

– Det känns jättebra och vi har fått positiv respons. Det finns inga restauranger som serverar liknande rätter i närheten, säger Klaus Waris till BT.

Det hawaiinska ordet ”poke” betyder ungefär ”skuren i bitar” och är en rätt som kan besåt av just rå fisk skuren i bitar.

– En poké bowl är rå lax eller tonfisk, tillsammans med frukt och grönt, och någon typ av kolhydrat. Det är också nationalrätten på Hawaii, säger Klaus Waris till tidningen.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.