GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Borås: Dags för nyinvigning av räddningstjänstens anläggning

Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbunds anläggning intill Guttasjön i Borås har genom åren moderniserats och utvecklats. Nu är det dags för en nyinvigning.
Borås • Publicerad 19 september 2022
Foto: SÄRF

Genom bland annat ett så kallat kallrökövningshus har anläggningen moderniserats. Huset som består av totalt sju containrar ger möjlighet att kunna utöva rökdykning och höghöjdsräddning.

– Jag ser en enorm potential i Guttasjöns övningsanläggning. Att vi nu, tillsammans med Borås Stad, utvecklat anläggningen, med fokus på säkerhet och god arbetsmiljö, är en viktig investering för framtiden och värdefullt för hela räddningstjänstförbundets möjligheter till övning och utveckling, säger förbundsdirektör Jill Jingbrant, i ett pressmeddelande.

Sedan senhösten 2021 har det varit ett pågående arbete med en om- och tillbyggnad av Guttasjöns huvudbyggnad.

– Vi har skapat ett flöde i lokalerna som ger personalen bästa möjliga förutsättningar för att undvika att utsättas för skadliga ämnen i samband med hantering av kontaminerat material som exempelvis utsatts för brandrök och sot, berättar Björn Larsson, avdelningschef för utbildning, i ett pressmeddelande.

Torsdag 22 september är det dags för nyinvigning av den nygamla anläggningen.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.