unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Borås bibliotek stängs – året ut

Olof Berge-Kleber
Olof Berge-Kleber
Foto: Jonathan Eklund

Från och med lördag kommer biblioteken i Borås att stänga sina lokaler för besökare. De kommer sedan att vara stänga året ut. Anledningen är de skärpta reglerna för offentliga sammankomster.

– Vi har svårt att tolka det som Stefan Löfven sa på presskonferensen på något annat sätt än att fokus ligger på att stoppa smittspridningen. Och när regeringen upprepade gånger säger att man inte bör gå till biblioteken får vi ta vårt samhällsansvar, säger Olof Berge-Kleber, chef för biblioteken i Borås till Borås tidning.

Biblioteket har tagit fram andra lösningar för låntagare. Det handlar bland annat om takeaway, avhämtning av beställda böcker, samt hemkörning till låntagare.