GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Borås befolkning kommer öka

     År 2040 väntas befolkningen i Borås kommun vara tio procent större än idag, enligt SCB.
     År 2040 väntas befolkningen i Borås kommun vara tio procent större än idag, enligt SCB.
     Foto: Johan Valkonen

     Befolkningen i Borås kommun beräknas öka de kommande 20 åren. Det visar en ny befolkningsframskrivning gjord av SCB (Statistiska centralbyrån).

     Idag bor det 113 714 personer i Borås kommun och enligt SCB kommer det år 2040 att bo 124 721 invånare i kommunen. Det är en ökning på cirka tio procent. En siffra som går helt i linje med hela Västra Götaland, där befolkningen spås öka med nio procent till 2040.

     Den främsta anledningen till befolkningsökningen är, enligt SCB, att invandringen kommer vara större än utvandringen.

     – Det ska dock sägas att det är särskilt svårt att göra prognoser om in- och utvandring. Även att antalet födda väntas överstiga antalet döda bidrar till tillväxten, säger Alexandra Malm, statistiker på SCB, i ett pressmeddelande.