GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Borårsföretaget rasar på marknaden – chef säljer alla sina aktier

Just nu råder det turbulens kring Boråsgrundade Revolutionrace. Företagets kommersiella chef säljer alla sina aktier, dagen efter att en annan chef gjort sig av med andelar, rapporterar Dagens Industri.
Borås • Publicerad 17 juni 2022
Pernilla Nyrensten är vd för Revolutionrace och gjort sig historisk som den första kvinnan på 160 år som  suttit kvar som vd efter börsnoteringen i ett egengrundat företag.
Pernilla Nyrensten är vd för Revolutionrace och gjort sig historisk som den första kvinnan på 160 år som suttit kvar som vd efter börsnoteringen i ett egengrundat företag.Foto: Matilda Spetz

Under cirka en vecka har aktien fallit med 37 procent.

Jonas Persson är kommersiell chef på Revolutionrace och kommer att få 6,8 miljoner kronor efter försäljningen.

Numera äger inte Persson några aktier i bolaget.

Igår avslöjades det att varumärkeschefen Sanel Mezbur gick i samma spår, och fick 7,5 miljoner kronor för sina aktier.

Aktien RVRC startade 2022 med att vara uppe i 108 kronor. Under torsdagskvällen var den uppe i 43 kronor, något som är ett ras på 60 procent.

Läs mer om Boråsföretagets resa i siffror här.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.