GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Bedrägeri: Boråsgrundade klädjätten saknar flera miljoner

     Borås • Publicerad 7 oktober 2021
     MQ Marqet i Borås. Arkivbild.
     MQ Marqet i Borås. Arkivbild.
     Foto: Niclas Liljenby

     Mer än 30 miljoner kronor försvann när internetbedragare skickade bluffakturor till MQ:s konkursbo, det rapporterar bland annat Borås Tidning.

     MQ:s försattes i konkurs i april 2020. Men sedan dess har kedjan återuppstått med nygamla ägaren Mats Qviberg och namnet MQ Marqet. Det var då, i samband med överlåtelsen till nya ägaren, som omfattande bedrägerier upptäcktes.

     Ekonomichefen på Marqet ska ha fått sin ip-adress kapad, och via den ska bedragare ha skickat fakturor till konkursboet. Totalt 33 miljoner kronor saknas.

     Konkursförvaltaren Marek Zdrojewski har tagit över konkursen och han har stämt tidigare konkursförvaltare för oaktsamhet. Fallet med bedrägerifakturorna utreds också av polisen.

     Tova LyrénSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.