Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Barn och unga fick fel diagnos och mediciner

     En psykolog på Habiliteringen i Borås har avslöjats för systematiska brister i sina utredningar. Ett antal funktionsnedsatta barn och ungdomar har fått fel diagnoser och medicinering.

     Det var först när en skolpsykolog protesterade mot bedömningen av en särskoleelev som bristerna började nystas upp. Stora brister har hittats och bland tolv utredningar har ledningen sett att ingen var korrekt genomförd.

     – Vi har inte fått indikationer på att någon patient är allvarligt drabbad i dagsläget. Däremot är en korrekt diagnos avgörande för att familjerna ska få tillgång till rätt insatser av både oss och andra samhällsinstanser, säger verksamhetschefen Neri Samuelsson till BT.

     Psykologen är tills vidare avstängd från patientarbete. Bristerna har anmälts enligt Lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg.