GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Avdelning gick back – patienternas hjälpmedel kan stoppas

     Borås • Publicerad 21 februari 2021
     Foto: Johan Valkonen

     Diabetesmottagningen på Säs hade inget bra 2020 ekonomiskt. Verksamheten gick back med 19 miljoner kronor. Nu hotas uppgraderingar till mer tekniskt avancerade hjälpmedel och det kan drabba patienterna. Det kan bli striktare bedömningar för hjälpmedel och i värsta fall totalstopp.

     – Vi har en jättejobbig ekonomisk situation så det kan behöva bli så. Jag hade faktiskt idag en dialog med chefen på diabetesenheten om att sätta tvärstopp ett tag för att markera att vi kan inte dra iväg hur mycket som helst, säger verksamhetschefen Karin Hederstierna till Borås tidning.

     Daniel RydströmSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.