Assistenter i Borås fick inte lön

.
.
Foto:Anton Hedberg

Personer som var anställda som assistenter till en svårt sjuk kvinna i Borås fick inte sina löner och tvingades skriva på papper som de inte vill skriva på och med uppgifter som inte stämmer, det berättar Borås tidning.

Detta är ytterligare en del i den härva som polisen nu utreder kring den sjuka kvinnan. Kvinnans gode man var tidigare en kvinna i 20-årsåldern och hon hade ansvar för att de 400 000 kronor som försäkringskassan betalade ut för att kvinnan skulle få rätt assistans. Polisen tror nu att delar av de pengarna gått till privatpersoner och att det fuskats med löner till assistenterna. Personerna bakom assistansen av den sjuka kvinnan utreds av polisen för bedrägeri.

Anställda som BT pratat med vittnar om att gode mannens man har gjort privata inköp med den sjuka kvinnans pengar och att de fick ingen eller fel lön. Det ska vara den gode mannens man som ska ha skött mycket av verksamheten.

– Han sa till mig att han skulle lägga till 3 000 extra på min lön då det fanns extra timmar att ta av. Han skickade 3 000 till mig men tog själv 2 000 av dem. Då kunde han undvika skatt. Jag är säker på att han gjorde så med fler än mig, berättar en tidigare anställd.