GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Arbete mot doping uppmärksammas i Borås

     Borås • Publicerad 12 oktober 2021
     Genrebild.
     Genrebild.
     Foto: Lars-Åke Green

     Vecka 41 är det nationella uppmärksamhetsveckan mot doping och årets tema är kosttillskott. Det uppmärksammas av nätverket Borås gym i samverkan för en dopningsfri miljö, som är ett samarbete mellan Borås Stad, Yxhammarmottagningen och Polisen.

     De träningsanläggningar som är medlemmar i nätverket kommer under vecka 41 att uppmärksamma arbetet mot doping på sina anläggningar. Borås Stad kommer tillsammans med polisen arrangera en antidopningsutbildning för gympersonal och dessutom bjuda in allmänheten till en digital föreläsning om riskerna med dopning och kosttillskott.

     – Vi vill höja kunskapen om riskerna med kosttillskott och vilka typer av kosttillskott du bör undvika. En del kosttillskott kan vara bra, andra är verkningslösa och vissa kosttillskott skadar vår hälsa. Att använda kosttillskott innebär att du ger dig in i en gråzon, eftersom kosttillskott inte är garanterat fria från dopningspreparat, säger Emelie Risbeck, samordnare för nätverket Borås gym i samverkan för en dopningsfri miljö.

     På föreläsningen den 18 oktober kommer även föreläsaren Thomas Swedberg berätta sin historia om sitt missbruk av anabola steroider.

     Tova LyrénSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.