unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Anställda på frivården riktar kritik i brev

Foto: Staffan Lindbom

Personalen på frivården i Borås riktar kritik mot hur myndigheten hanterar pandemin. En stor del av arbetet är administrativt men trots det får ingen jobba hemifrån.

Samtliga 29 anställda har nu skrivit under ett brev till Lennart Palmgren, direktör och Sverigechef för frivården.

– Vi har delade kontor och sitter väldigt tätt inpå varandra, det är inga två meter emellan. Både vi och klienterna utsätts för risker. Och klienterna får ofta åka kollektivtrafik. Vi vill också vara med och bidra till minskad smittspridning. Särskilt nu när de bekräftade sjuktalen ökar ännu mer än vad de gjorde under våren, säger en anställd till BT.

Enligt Lennart Palmgren, direktör och Sverigechef för frivården, pågår en utredning för att fler ska kunna jobba hemifrån.