GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Allt fler vill köpa ved – ”Sålt slut det sista i lagret”

De höjda elpriserna har lett till en rusning för ved, då många vill ha ved för att värma upp deras hus med.
Tranemo • Publicerad 8 september 2022

Kristoffer Björklund säljer ved utanför Nittorp i Tranemo kommun och har märkt av rusningen efter ved i allra största grad:

– Det brukar räcka hela vintern. Det är kanske en fem-sex hundra kubik kluven ved som vi säljer, något folk brukar köpa nu och så har man det hela vintern så klyver man nytt. Men tredje augusti hade vi sålt det sista vi hade i lagret, säger han till P4 Sjuhärad.

Desperationen efter ved har bland annat synts på sociala medier där säljare och köpare av ved möts i olika forum. Kristoffer Björklund får flera samtal från köpare varje dag.

– Folk ringer i panik. Det ringer tio om dagen. Det har nog att göra med att folk vet inte vad deras elräkning ska landa på i vinter. Och då blir det så att folk måste elda, för att klara av ekonomin, säger Björklund till P4 Sjuhärad.

Erbjudande: Nu kan du läsa BT gratis i tre månader

Vill du läsa mer journalistik från Borås? Just nu får du läsa allt innehåll på bt.se i tre månader utan kostnad. Du behöver inte registrera något betalkort och prenumerationen upphör automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.