unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

95 miljoner till projekt som ska få fler unga i arbete

.
.
Foto: Gullers

Projektet ”Vi-projektet” ska förbättra förutsättningarna för unga vuxna i Västra Götaland som varken arbetar eller studerar. I och med coronapandemin har unga svårare att hitta ett jobb och man räknar med att arbetslösheten bland unga kommer att ligga på 17 procent nästa år.

Projektägare är Västra Götalandsregionens Folkhögskoleförvaltning som driver arbetet tillsammans med 27 andra organisationer och kommuner. ”Vi-projektet” har fått 95 miljoner kronor från deltagande verksamheterna samt genom medel från Europeiska socialfonden för att få fler unga ut i arbetslivet eller att börja studera.

– Alltför många unga saknar tro på framtiden och har fastnat i ett läge där de inte kommer vidare i livet. Vi-projektet ska öppna upp nya möjligheter för 1 000 unga. Att möta individer ”i ögonhöjd” är ett ledord för projektet som bygger på flera tidigare stora VGR-satsningar för ökad inkludering, fullföljda studier och ökad psykisk hälsa, säger projektledare Therese Ydrén i ett pressmeddelande.