GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     80-åring avled – personal på SÄS bröt patients nacke

     Borås • Publicerad 12 oktober 2021
     Södra Älvsborgs sjukhus entré. Arkivbild.
     Södra Älvsborgs sjukhus entré. Arkivbild.
     Foto: Niclas Liljenby

     En 80-årig patient på Södra Älvsborgs Sjukhus har avlidit sedan personal på sjukhuset brutit patientens nacke vid nedsövning, det skriver Borås Tidning.

     Patienten skulle genomgå en akut bukoperation, och hade en grundsjukdom med kronisk inflammation i kotpelaren. Det hade lett till en felställd och skör nacke, något mottagande läkare på sjukhuset missat att dokumentera tydligt, enligt anmälan.

     Patienten avled några dagar senare trots att man försökte åtgärda frakturen.

     Händelsen utreds internt och har också anmälts till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, enligt Lex Maria.

     Tova LyrénSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.