GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

14 personer åtalas efter våldsamma upploppet i Norrby

Borås • Publicerad 3 december 2021
Våldsamt upplopp på Norrby.
Våldsamt upplopp på Norrby.Foto: Lars-Åke Green

Åklagaren har väckt åtal för det våldsamma upplopp som utbröt på Norrby i somras. Totalt är 14 personer mellan 15 och 53 år åtalade i ärendet – elva utav dem misstänks för våldsamt upplopp varav tre även är misstänkta för grov misshandel och en för grovt brott mot knivlagen. Ytterligare tre personer är åtalade endast för grov misshandel.

– Det har varit ett omfattande arbete att granska, bedöma och sammanställa övervakningsfilmer för att kunna identifiera de misstänkta, säger Göran Arvidsson, polisens utredningsledare.

Det våldsamma upploppet inträffade den 22 juni i år. En stor grupp ungdomar drabbade då samman på fotbollsplanen i Norrby. Enligt polisens uppgifter till Borås Tidning handlade det inledningsvis om ett 30-tal ungdomar, men det blev snabbt fler.

– Oroligheterna på Norrby i juni i år grundar sig i en konflikt mellan två löst sammansatta grupper i området. Exakt vad som startade konflikten är svårt att säga. Min uppfattning är att alla misstänkta i det här åtalet tillhör samma sida i konflikten och är personer som av olika skäl är kända av polisen sedan tidigare, säger kammaråklagare Joel Pollnow.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.