Trots coronakrisen: Boråsklubben återuppstår

.
Foto: Anna Engström

Trots pandemi och restriktioner kommer klubben Bakfickan tillbaka i sommar, men i en ny och mer corona-säker version: Bakfickan Dinner.

– Speciella omständigheter innebär annorlunda upplevelser.Vår vanliga nattklubbsverksamhet med Bakfickan ligger på is, och då har vi utformat ett nytt koncept, med klubbverksamhet anpassat efter rådande omständigheter. Konceptet är genomarbetat för att följa gällande rekommendationer och det ska vara ett tryggt sätt att mötas på avstånd, säger Gino Pettersson, som driver Bakfickan.

Mycket är ännu hemligt, men Gino avslöjar att klubben kommer att hållas på Sagateaterns uteservering och att planen är att kunna ordna flera event, och att den vane Bakfickan-besökaren kommer att känns igen sig i både inredning och känsla.

I och med namnet antar jag att det kommer ha med mat att göra?

– Ja vi har alltid haft mat, men detta blir första gången på sex år som vi satsar på maten och vi tar fram en riktig meny med tilltugg och mat. Jag har alltid velat göra det, men detta är första gången det faktiskt blir av, säger han.

Inför den nya klubben har Gino behövt vara kreativ för att komma på lösningar som gör att det går att genomföra event som är corona-säkert.

– Under kvällarna kommer vi ha en ansvarig distansmanager, som säkerställer avstånd och skapar en trygg miljö. Det innebär att någon kommer att se till att det inte blir trångt och att ingen glömmer av att hålla avstånd. Det kommer också att finnas en regelbok med menyn med regler och tips kring hur man minskar riskerna, berättar han.

När Bakfickan Dinner har premiär är ännu hemligt.

Läs mer

Nyheter

Hårt tryck på Arbetsförmedlingen

Får betalt för att skjuta upp semestern.

Nöje

Julshow på Borås kongresshus – kanske

Preliminärt premiärdatum.

Nyheter

Boråsare blir ny landshövding i Kalmar län

Han tar över i september.

Nyheter

Hennes resa blev film – föreläser under Borås Pride

Ann-Christine Ruuth till Borås Pride.

Nyheter

Högt tryck på sjuksköterskeprogrammet i Borås

500 på väntelistan.

Nyheter

Två döms för stöld i Boråsbutik

Stal för över 40 000 kronor.