unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Trots coronakrisen: Boråsklubben återuppstår

.
.
Foto: Anna Engström

Trots pandemi och restriktioner kommer klubben Bakfickan tillbaka i sommar, men i en ny och mer corona-säker version: Bakfickan Dinner.

– Speciella omständigheter innebär annorlunda upplevelser.Vår vanliga nattklubbsverksamhet med Bakfickan ligger på is, och då har vi utformat ett nytt koncept, med klubbverksamhet anpassat efter rådande omständigheter. Konceptet är genomarbetat för att följa gällande rekommendationer och det ska vara ett tryggt sätt att mötas på avstånd, säger Gino Pettersson, som driver Bakfickan.

Mycket är ännu hemligt, men Gino avslöjar att klubben kommer att hållas på Sagateaterns uteservering och att planen är att kunna ordna flera event, och att den vane Bakfickan-besökaren kommer att känns igen sig i både inredning och känsla.

I och med namnet antar jag att det kommer ha med mat att göra?

– Ja vi har alltid haft mat, men detta blir första gången på sex år som vi satsar på maten och vi tar fram en riktig meny med tilltugg och mat. Jag har alltid velat göra det, men detta är första gången det faktiskt blir av, säger han.

Inför den nya klubben har Gino behövt vara kreativ för att komma på lösningar som gör att det går att genomföra event som är corona-säkert.

– Under kvällarna kommer vi ha en ansvarig distansmanager, som säkerställer avstånd och skapar en trygg miljö. Det innebär att någon kommer att se till att det inte blir trångt och att ingen glömmer av att hålla avstånd. Det kommer också att finnas en regelbok med menyn med regler och tips kring hur man minskar riskerna, berättar han.

När Bakfickan Dinner har premiär är ännu hemligt.

Läs mer

Genrebild.

Nyheter

Trafikolycka utanför Borås

Singelolycka har inträffat.

Genrebild.

Nyheter

Misshandel i Borås

Person slagen i ansiktet.

Trafikolycka utanför Borås – en till sjukhus

Nyheter

Trafikolycka utanför Borås – en till sjukhus

Bil körde i diket.

Elev var inte i skolan på flera år – kommunen och rektor får ny kritik

Nyheter

Elev var inte i skolan på flera år – kommunen och rektor får ny kritik

Rektorn: ”De har missuppfattat en del saker som vi redan har gjort”.

Pressbild.

Nyheter

Boråsare vann 1,5 miljon på Stryktipset

Han följde dramat ombord på sin båt.

Våld och utpressning i Borås

Nyheter

Våld och utpressning i Borås

Tre män gripna och anhållna.