GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Teaterprofilens initiativ – Berghagens verk blir föreställning

Lasse Berghagen är en av Sveriges mest folkkära artister.
Genom åren har han gjort både musik och barnböcker.
Nu blir det innehåll i en teaterföreställning, som kommer ha sin första premiär i Borås.
Borås • Publicerad 26 mars 2022
Pressfoto på Lasse Berghagen.
Pressfoto på Lasse Berghagen.

Det är teaterprofilen Göran Lohne som ligger bakom projektet. Han fick en idé, ringde Lasse Berghagen och sen skapades familjeföreställningen som heter ”Ding Dong, Filippas och morfars äventyr” – och till hundra procent bygger på Berghagens barnböcker och musik.

Det är en turné som beräknas pågå i minst två år över hela landet.

– Det är en utpräglad familjeföreställning och alla över två år kommer att älska det, säger Göran Lohne, som har skrivit manuset, i ett pressmeddelande.

Arkivbild på Göran Lohne som är initiativtagare till teaterföreställningen.
Arkivbild på Göran Lohne som är initiativtagare till teaterföreställningen.Foto: Petter Trens

Förutom teater blir det dans, sång och musik. Låtar som exempelvis Ding-Dong, Flirtige Knut och Teddybjörnen Fredriksson utlovas.

– Det känns väldigt roligt att mina böcker har gått och blivit teater. Det hade jag aldrig trott när jag skrev dem. Göran har förvaltat berättelserna på bästa sätt. Jag hoppas att det kommer många barn och vuxna för att se föreställningarna, de kommer att få en fin stund tillsammans, säger Lasse Berghagen i pressmeddelandet.

Föreställningen kommer ha premiär den 13 augusti på Sommarteatern och spelas upp fyra gånger till den månaden. Därefter går turnén vidare till fler orter.

Lasse Berghagen hoppas besöka premiären i Borås.

Adam ÅstrandSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.