GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Taxa för uteserveringar ändras - delas in i zoner

     Att ha en uteservering på kommunal mark kostar pengar. Tidigare har det varit samma kostnad i hela kommunen. Nästa år införs tre zoner och dyrast blir det i centrumkärnan.
     Borås • Publicerad 30 augusti 2021
     Genrebild på en uteservering i Borås.
     Genrebild på en uteservering i Borås.
     Foto: Lars-Åke Green

     Tidigare har det kostat lika mycket att ha en uteservering i centrala Borås som i till exempel Dalsjöfors. Nu vill Borås stad ändra på det genom tre zoner med olika taxor. Zon ett, Borås centrumkärna, blir dyrast.

     – Söktrycket för uteserveringar i centrum är betydligt högre än i övriga delar av kommunen och det är en anledning till att man vill göra en förändring, säger Sara Wingren, chef för ekonomifunktionen på Borås stads tekniska förvaltning, till Borås Tidning.

     Dagens taxa på 70 kronor per kvadratmeter och månad behålls i zon ett. I zon två kommer det kosta 50 kronor och i zon tre 35 kronor per kvadratmeter och månad.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.